Skip to Content

Over Ons

In 1976 richtten 2 leraars samen met een aantal leerlingen een volksdansgroep op in het Heilige-Drievuldigheidscollege in Leuven. Ze gaven de groep de naam "'t Havermeuleke".

Hoewel de groep zich in de eerste plaats op volksdansen focuste, breidde ze haar activiteiten gaandeweg uit met volksmuziek en vendelzwaaien. Het dansrepertoire bestaat zowel uit traditionele en nieuw gecreëerde Vlaamse volksdansen, als buitenlandse dansen die een aangename afwisseling vormen tijdens de wekelijkse repetities.

Het blijft niet enkel bij repeteren. 't Havermeuleke beschikt over een grote variëteit aan dansprogramma's waarmee ze regelmatig optreedt in binnen- en buitenland. Zo verzorgden we in 1995 en in 2003 een optreden op het vermaarde Wereldfestival van Folklore in Schoten. In eigen streek denken we natuurlijk in de eerste plaats aan de Leuvense Paasfeesten, waar we de organisatie, opvang en begeleiding van de buitenlandse gasten mee verzorgen. Ook op internationaal vlak kan 't Havermeuleke stilaan een aardig mondje meepraten. We waren al te gast in Nederland, Oostenrijk, Engeland, Frankrijk, Portugal en Schotland. Sommige groepen uit deze landen waren al te gast om ons eigen zomerfestivalletje. Dit festivalletje werd in de eerste plaats opgezet om te verbroederen met onze buitenlandse vrienden. We nodigen ook ieder jaar andere Vlaamse volksdansgroepen uit om aan ons jaarlijkse volksbal deel te nemen. Er wordt gezegd dat ons bal geldt als een van de grootste en populairste in Vlaanderen, wat toch een mooi compliment is.

Onze groep houdt zich niet enkel met dansen bezig. We organiseren ook andere activiteiten, zoals de jaarlijkse wandeling en fietstocht met een barbecue als afsluiter. Of we gaan bowlen of poolen wanneer er geen repetitie is. Bovendien gaan we ieder jaar op weekend. Al deze activiteiten versterken de vriendschap tussen de groepsleden en zorgen voor een fijne groepssfeer, zowel tijdens als buiten het dansen.

het H.-Drievuldigheidscollege


page | about seo