Paasfeesten

Logo van de PaasfeestenDans kleurt de lente! Dat is de slogan van de Leuvense Paasfeesten, een internationaal folklorefestival dat sinds 1975 een vaste waarde is in Leuven in de paasvakantie. Voor zolang dat onze groep bestaat, zijn wij ook medeorganisator van dat festival. 

Jaarlijks kan je genieten van traditionele dans en muziek uit gans Europa. Bij elke editie worden er andere buitenlandse groepen uitgenodigd die in de straten van Leuven en zaal "De Rijschool" mogen laten zien wat ze kunnen. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met folkloretradities van andere culturen. 

Wil je niet alleen de Paasfeesten bijwonen, maar ze echt vanop de eerste rij meemaken? Wordt dan gastouder voor minstens 2 van onze buitenlandse gasten. Voor meer informatie klik hier of neem contact op met het team van de Paasfeesten via onthaal@paasfeestenleuven.be

Ben je lid van een buitenlandse (dus geen Belgische) groep, dan kan je jouw groep ook voorstellen aan het Paasfeestenteam via deze link om deel te nemen aan de volgende editie van het festival. 

Foto door 't Havermeuleke - Spandoek Paasfeesten

Het programma ziet er elk jaar ongeveer zo uit: 

  • vrijdag: optreden voor senioren; 
  • zaterdag: stoet door de stad met daarna optredens van alle groepen voor het stadhuis en een paaseierenworp voor de allerkleinsten om af te sluiten; 
  • zaterdagavond: volksdansbal met initiaties door de Vlaamse en buitenlandse groepen; 
  • paaszondag: de Paasmis (met ons in kostuum); 
  • en paasmaandag: het grote optreden. 

Voor meer informatie kan je terecht op de website of facebookpagina van de Paasfeesten. 

Foto door 't Havermeuleke - Vendelzwaaien