Optredens

Een volksdansvereniging zonder optredens is als een café zonder bier, dus ’t Havermeuleke pikt graag her en der een optreden mee. De vorm van een optreden kan nogal verschillen. Het kan gaan van een stoet lopen, dansen op straat en eventueel vendelen tot een podiumoptreden.

 

Stoeten

Foto door 't Havermeuleke - Stoet Paasfeesten 2016Al vele jaren maken we deel uit van de processie in Huldenberg in augustus. Dat optreden beperkt zich tot dansen en vendelen in de stoet met op het einde één dans voor het kasteel van Huldenberg. Een andere jaarlijkse traditie zijn de Paasfeesten in Leuven, waar we steeds meelopen in de stoet en dansen op verschillende plaatsen in de stad. Je zal ons ook zeker al gezien hebben op de jaarlijkse Meiboomplanting en de Reuzenstoet in Leuven. Naast Leuven, vertoeven we ook weleens in Tienen. Daar namen we al verschillende keren deel aan stoeten, zoals bijvoorbeeld de Heksenstoet met Halloween. 

 

Buurtfeest

Op buurtfeesten verzorgen we graag een optreden van ongeveer een uurtje. Dat deden we al in o.a. Tienen en Westerlo en zo’n optreden kan bestaan uit een voorstelling met dans en vendelen, maar ook samendans met het publiek of een combinatie van beiden. 

 

Foto door Nina Vandewalle - optreden op Rietfeest Westerlo

 

Podiumvoorstelling

Jaarlijks treden we op met de Leuvense Paasfeesten, naast de voorstelling aan het stadhuis door dansers en vendeliers, brengen we een themaprogramma op het podium in de Rijschool. Het hele programma van het festival vind je hierOptredens verzorgen we zowel in binnen- als buitenland.  Zo proberen we jaarlijks een buitenlandse reis te maken, maar daarover meer in de rubriek Reizen

 

Foto door 't Havermeuleke - Vendeliers op de Paasfeesten  Foto door 't Havermeuleke - Podiumoptreden Paasfeesten