Volksdansbal

Begin november is bij ons de periode van het bal. Wat houdt dat allemaal in voor de groep?

Op vrijdagavond beginnen we al met het klaarzetten van de zaal. In het begin het meer fysieke werk, sleuren van tafels en stoelen, en naar het einde toe het meer creatieve, decoreren van de zaal en de tafels. Nadien gaan we als beloning nog wat met bowlingballen gooien in de hoop toch een kegel of 10 te raken.

Zaterdagavond is het dan showtime! Leden, vrienden en familie komen toe, de muzikanten stemmen hun instrumenten en de balboekjes gaan al goed rond om ervoor te zorgen dat je de perfecte partner kunt strikken voor je favoriete dans. De hele avond staat in het teken van dans en vriendschap. Met verschillende dansgroepen aanwezig op het bal, komen er varianten boven van bepaalde dansen en zie je kleine verschillen die voor verwarrende (lees hilarische) momenten kunnen zorgen. Ook nieuwe dansers worden meegetrokken op de dansvloer en maken kennis met de wondere wereld van volksdans.

Terwijl dat de herfst het buiten donkerder en kouder maakt, zorgen de gezellige sfeer en zelfgemaakte soep er binnen voor dat je daar niets van merkt. Om het bal af te sluiten nog het typische avondlied en dan is het wachten tot het volgende bal.

VOLKSDANSBAL 2020:

7 november - Heilige-Drievuldigheidscollege Leuven

Ingang via de parking op het Damiaanplein.