Weekend

Het is traditie en ook gewoon plezant en dus voor jaarlijkse herhaling vatbaar, ons weekend.

Lang geleden, kort na de oprichting van de groep, werd het idee geopperd om met de groep op weekend te gaan.  De locatie voor dat weekend was gedurende vele jaren Arbre in Henegouwen. Twee slaapzalen en 'bewaking’ aan de deur om zeker te zijn dat jongens en meisjes strikt gescheiden bleven. Na verloop van tijd werden andere oorden opgezocht, maar gemengde slaapkamers hebben wel enige tijd op zich laten wachten.  Iets wat onze jeugd zich vandaag niet meer kan voorstellen. Ook het moment is door de jaren heen wat verschoven, maar nu houden we het al een tijdje op april. 

 

Maar wat doen we eigenlijk allemaal op weekend? 

Foto door Martine Netens - op weekendElk jaar zoekt onze werkgroep ontspanning naar een leuk groepsverblijf waar we ons kunnen nestelen op vrijdagavond om zondag weer voldaan naar huis te keren, met een leuke herinnering erbij. Wie denkt dat we daar volksdansen … die heeft het wel compleet mis.  Alles kan behalve dansen. Het draait immers om een gezellig samenzijn zonder focus op onze hobby. Gewoon samen leuke dingen doen.

We wandelen, zwemmen, bezoeken steden, musea en brouwerijen, spelen spelletjes, quizzen, gaan bootje varen, boeren golfen, … alle mogelijkheden die zich in de omgeving van onze slaapplaats voordoen, komen in aanmerking. Een saai weekend is het zeker nooit, maar we zijn ook helemaal voor de regel “alles mag, niets moet”. Leden hoeven met andere woorden niet elke activiteit mee te doen. Als er op onze verblijfplaats zelf gekookt moet worden, kan je dan in de plaats alvast de patatten schillen. Bovendien zijn er het hele weekend genoeg natjes en droogjes voorzien, zodat omkomen van honger of dorst gewoonweg onmogelijk is.

Ons weekend ziet er elk jaar anders uit, het is dan ook een 'mission impossible' om er een exacte beschrijving van te geven.  Meedoen is de enige manier om de sfeer op te snuiven … en de afwezigen hebben altijd ongelijk!

Foto door Martine Netens - in de bus (op weekend)